Главная | Регистрация | Вход | RSSЧетверг, 18.04.2024, 05:02

Информационный портал Киева

Меню сайта
Форма входа
Главная » 2009 » Ноябрь » 19 » Віктор Янукович: У питанні боротьби з епідемією
02:17
Віктор Янукович: У питанні боротьби з епідемією
Ми розпочинаємо наше чергове засідання. Здебільшого воно було викликано надзвичайними подіями, які мають місце в нашій державі.
Ми завжди намагалися своєчасно реагувати на ситуацію, яка є в країні, і, приймаючи рішення, переслідували одну мету – допомогти владі ефективніше працювати. На жаль, влада до нас дуже рідко дослухалася, і це були лише окремі випадки. Але зараз ситуація непроста, і, безумовно, сьогодні треба сконцентрувати всі можливості нашої державі, незважаючи на те, чи це влада, чи це опозиція, чи це звичайні громадяни. Тому що епідемія, яка вирує у світі вже майже рік, безумовно, не могла не зачепити Україну. Вона дійшла і до України, і сьогодні ми в черговий раз опинилися начебто перед несподіванкою. Ми розраховували на те, що влада, уряд зроблять усе для того, щоб підготуватися до холодного періоду року, коли загострюються всі застудні захворювання, ми добре це знаємо, тому що ми всі живі люди і не раз проходили через це (застуду. - Ред.) у своєму житті.
Епідемія, яка більше хвилює суспільство, - це не просто звичайний грип, а це той так званий каліфорнійський чи H1N1, який є дуже небезпечним. Ми бачимо, що хвороба пішла в Україну з західних областей. І те, що влада прийняла рішення оголосити надзвичайний епідеміологічний стан лише в 9 регіонах, безумовно, це рішення було неправильне. Ми про це на самому початку сказали.

Захистити лише 9 регіонів і чекати, коли почнуть хворіти люди з центральних областей, південних, східних чи північних не можна, тому що люди постійно пересуваються. Сьогодні люди з цих 9 регіонів, в яких зареєстровано найбільшу кількість хворих, шукають захисту і переїздять до інших областей. Тому така політика уряду є помилковою. Про це зараз кажуть і спеціалісти, з якими ми консультувалися практично від початку цього року. Коли ми обмінювалися листами з урядом, надаючи пропозиції чи зауваження, які лунали від наших виборців, ми захищали інтереси всіх громадян України, а не власні інтереси опозиції чи окремої політичної сили.

Зараз прийшов час, коли треба займати, по-перше, наполегливу позицію, по-друге – згуртовану позицію, і в цих питаннях ні в якому разі не можна переслідувати будь-які політичні цілі.

Тому, шановні колеги, сьогодні, коли ми вносили постанову про план дій щодо боротьби з епідемією, ми, перш за все, мали на увазі системний підхід у подоланні цієї біди. Ми хочемо, щоб в усіх регіонах України представники закладів охорони здоров’я були готові до, в першу чергу, профілактичних заходів з недопущення розповсюдження цієї хвороби.

По-друге, там, де люди вже почали хворіти, треба, щоб були всі можливості для того, щоб визначити штам цього грипу. Нам треба, щоб працювали тестові системи, яких, на жаль, в Україні сьогодні немає. Треба, щоб вони були доступні для регіонів. Не у Києві. Київ, зрозуміло, повинен мати ці засоби, тому що Київ - це також небезпечна в цьому сенсі територія, адже сюди їде багато людей з усіх регіонів держави.

Тобто ми хочемо, щоб ресурси, які є у державі, були наближені до людей, які хворіють у регіонах. І коли зараз у Верховній Раді обговорюється питання, куди виділяти бюджетні гроші, ми вважаємо, що треба створити гнучкий механізм, який би передбачав виділення необхідних коштів у кожен регіон, щоб саме у регіонах була можливість оперативно реагувати на ситуацію. Частина коштів, я сказав би так - половина, повинна бути в Міністерстві охорони здоров’я, яке повинне закупити тестові системи, ліки, все необхідне для того, щоб реагувати у цій ситуації на подолання грипу.

Тому я ще раз, шановні колеги, звертаю увагу кожного з міністрів Опозиційного уряду – в нас є розподіл по регіонах, у нас зараз вже працює благодійний рахунок, з якого ми почали фінансування закупівлі пов’язок, необхідних ліків тощо. Нам треба через наші обласні організації швидко розповсюдити все, що у нас сьогодні закуповується. Треба все своєчасно розвозити і роздавати людям.

Це треба робити як у лікарнях, так і у житлових комплексах, і у будь-яких закладах, у тому числі - навчальних, на промислових підприємствах. Треба йти до людей і пропонувати їм нашу допомогу. Я буду це робити постійно, але я не хочу, щоб ми робили з цього політику. Я особисто, перебуваючи в регіонах, буду передавати цю гуманітарну допомогу в тих містах, де буду перебувати. Це - моя позиція, і я закликаю вас також це робити і залучити до цього всі наші активи.

Крім того, як кандидат в президенти я пропоную, і вже дав таке доручення нашому фінансовому відділу, частину виборчого фонду спрямувати саме на закупівлю необхідних ліків для передачі їх у регіони людям, які хворіють, чи для здійснення профілактичних заходів.

Тому, шановні колеги, нам треба розподілити обов’язки таким чином, щоб частина наших депутатів була присутня у Верховній Раді, а частина щоб працювала безпосередньо на територіях, і щоб ми виконували нашу гуманітарну місію.

Крім того, якщо буде прийнята наша постанова, яку ми запропонували – про план дій, у Києві буде організований антиепідемічний центр. Крім того, згідно прийнятого нами рішення всі члени цього антиепідемічного центру мають працювати за графіком і бути присутніми на всіх засіданнях, і постійно інформувати мене особисто та всіх членів Опозиційного уряду про розвиток ситуації у державі.

Також для цієї роботи ми маємо залучати більше спеціалістів. Я маю на увазі представників системи охорони здоров’я, тому що вони професійною мовою можуть через ЗМІ звертатися до людей і пояснювати ситуацію в державі в цілому чи в тому чи іншому регіоні окремо. Тому що коли виступають політики, то складається враження, що переслідуються насамперед якісь політичні цілі. Я прошу організувати цю роботу, і склад нашого активу має, наголошую, залучити до цієї роботи саме медичних працівників. Це моє прохання і вимога.

Я не буду зараз говорити багато критичних слів на адресу тих, хто мав сьогодні достойно зустріти цю хворобу. Ми добре знаємо, що був втрачений час. На жаль, але так сталося. Ми обов’язково зробимо висновки і обов’язково будемо пропонувати, щоб притягнули до відповідальності всіх причетних посадових осіб Міністерства охорони здоров’я і уряду. Розмови про те, що «все робилося», залишаються тільки розмовами. Але ми домовилися, що у цей складний час ми не будемо витрачати енергію на критику, якої сьогодні достатньо лунає від людей. Ми її чуємо. Люди, безумовно, стали заручниками такої, на мій погляд, безвідповідальної політики у багатьох напрямках.

Одне з питань, яке ми будемо сьогодні розглядати, – це питання входження України в опалювальний сезон. Воно напряму пов’язане з епідемією, яка зараз поширюється країною. Це питання найважливіше, тому що здорові люди знаходяться зараз у складних умовах, живуть у холоді. Я не буду називати багато прикладів чи цифр, але я хочу, щоб ми з вами трохи відчували, що сьогодні в Україні, якщо говорити у відсотковому відношенні, опалюється тільки 52% житлового фонду, 78% навчальних закладів, 70% лікувальних установ... Це - офіційні дані. Більше я нічого не буду говорити, тому що ці цифри говорять про те, що сьогодні можна прогнозувати: ситуація буде складною в тих регіонах, в яких немає сьогодні опалення навчальних, медичних закладів і немає опалення житла.

Ми отримуємо багато телеграм, телефонних дзвінків і постійно отримуємо інформацію від людей, які говорять, що єдиним спасінням був приїзд із дому на роботу, бо на роботі хоч можна трохи погрітися. А коли повертаєшся додому в холодну квартиру – це дуже неприємно.

Але, шановні колеги, звертаюсь до вас і прошу: коли ми будемо перебувати на закріплених територіях, там, де є можливість хоч будь-яким чином допомогти місцевій владі, підприємствам житлово-комунального господарства - треба допомагати і робити все, щоб у людей було опалення. Хоча я добре розумію, що за це сьогодні несе відповідальність Кабінет Міністрів, який, на жаль, намагається сьогодні перекласти відповідальність на регіони. На регіони, яким фактично не додали близько 20 млрд. коштів на здійснення своїх повноважень.

Сьогодні підприємства теплокомуненерго не мають грошей для того, щоб своєчасно заплатити за газ. Сьогодні людей зіштовхнули лобами з місцевою владою. По-перше – це несправедливо. По-друге, в тих умовах, в яких зараз знаходиться країна – це не по-людськи. Тому якщо говорити про виділення коштів, які ми виділяємо зараз і в Стабілізаційний фонд, і зі Стабілізаційного фонду, то я просив би членів цього центрального штабу займати наполегливу позицію і спрямовувати ці кошти на опалення в лікарні, школи і житло. Чому? Тому, що це – профілактика недопущення розповсюдження епідемії. Там, де холодно, там буде епідемія. Ми це з вами добре розуміємо.

Першочергові заходи, безумовно, - це допомога хворим. На другому місці – турбота про дітей, людей похилого віку, інвалідів, лікувальні заклади, дитячі заклади і житло. Тому, розглядаючи зараз ці два взаємопов’язані питання, я хотів би, щоб ми з вами перш за все мали на увазі наступне: що ми з вами можемо зробити реально. Тому що, крім тієї критики, яку нам всім уже набридло і чути, і говорити, повинні бути практичні дії.

Просмотров: 618 | Добавил: ck-avto | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Погода
Погода в Киеве
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Друзья сайта
  • ИнфоПоисковый-порт
  • Создать сайт
  • Поисковая ВсесВит
  • Продажа техники
  • Ваш Магазин
  • Инфо-порт Украины
  • Поисковый портал
  • Видео портал
  • Видео-торрент Видеосвит
  • Черкассы ВсесВит
  • Обявление Рунета
  • Инфо-порт УА
  • Инфо-порт Киева
  • Инфо-порт УА
  • Инфо-Бизнес
  • Банерная сеть
  • ИнфоПоисковый-порт УА
  • Химтранс
  • Изделия из СТАЛИ
  • Официальный блог
  • Инфо-порт УА
  • Черкасский портал
  • Инструкции для uCoz
  • Кулинарные рецепты
  • Каталог сайтов
  • Thumbnails powered
  • Поисковая система ВсесВит
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    InfoKIEV © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz